HOME

III Ibero-American Congress on the History of Furniture,  2020-2021

 
 
Play Video

The Association for Furniture Studies

The Association for Furniture Studies is a not-for-profit organization founded in 2004. It is dedicated to the research, training and promotion of furniture from antique to contemporary and has become a leading scientific reference center. Located in the Design Museum of Barcelona, it sustains itself through membership fees, magazine subscriptions, activities, private sponsorship and public grants.

Actividades

próximas ActiviDaDES:

–  16 al 19 de septiembre, III Congreso iberoamericano de Historia del mueble. Fase virtual.

– 26 de septiembre, Ruta de Sant Martí. 11:00 h

– 29 de septiembre, visita a la exposición Decòrum, Vestir la casa per l’ocasió. Comisaria, Mónica Piera. Museu Tèxtil de Terrassa. Mañana 11:30 h, tarde 17:00 h

– 30 de septiembre, presentación de la publicación Conservació-restauració del moble i la fusta. L’experiència dels experts. Lugar a concretar. 18:00 h

– 7 d’octubre, presentación del libro Arraigados a la tierra. 30 muebles seleccionados de una colección privada. Mónica Piera y fotografías de Lluís Casals. Lugar a concretar. 19:00 h

– 17 de octubre, visita a la Casa Museo Can Trinxeria, Olot. Visita de día entero  con comida incluida. Próximamente más detalles.

– 24 de octubre, 2ª Ruta de Sant Martí. 11:00 h

– 28 de octubre, inicio del Curso anual de Historia del Mueble. 16:00 h

– 21 de noviembre, 3ª Ruta de Sant Martí. 11:00 h

La Asociación ofrece diferentes tipos de actividades, desde cursos de historia del mueble, viajes, visitas guiadas hasta nuestras jornadas “de estudio del mueble”. .

Quiénes somos

Quiénes somos

Somos el centro de referencia en España en estudios sobre mueble que lucha para:

  • Crear conciencia social de su valor patrimonial
  • Fomentar su interés y difundirlo
  • Colaborar en la formación continuada de profesionales del sector
  • Favorecer el conocimiento de nuevas tecnologías para su conservación y restauración
  • Promover el intercambio de conocimientos entre profesionales
  • Difundir las investigaciones a nivel nacional e internacional
  • Facilitar el acceso a la información sobre mobiliario

Serveis

Serveis

L’Associació per a l’Estudi del Moble dóna suport i assessoria a entitats públiques i privades —institucions, museus, cases-museu, col·leccions— amb mobiliari. A continuació, alguns exemples d’actuacions realitzades:

Biblio/Xiloteca

Biblio/Xiloteca

La biblioteca de la nostra associació és un projecte ambiciós. Aspirem a ser font de referència en història del moble. L’AEM està al Centre de Documentació del Museu del Disseny de Barcelona, dins l’Edifici Disseny Hub.

El Centre de documentació és una magnífica biblioteca i arxiu dedicats a les arts decoratives i al disseny, al qual hem cedit la gestió -no la propietat- de la nostra biblioteca i arxiu.

Horari de Consulta:

Dimarts i dimecres de 10 a 20 h.
Dijous de 15 a 20 h.
Divendres de 10 a 15 h

Per a informació, demandes, donacions o propostes relacionades amb qualsevol aspecte de la biblioteca podeu adreçar-vos a info@estudidelmoble.com 

Si tens documentació que pot ser d’interès, truca’ns i vine a veure’ns!